Buitenlandse artsen in Nederland

Gepubliceerd op 30 maart 2021 om 17:38

Buitenlandse artsen in Nederland hebben een droom en dat is dat ze zo snel mogelijk weer als arts kunnen werken. Zo kunnen zij hun kennis en vaardigheden gebruiken om andere mensen gezonder en gelukkiger te maken. Ze zijn de mensen die na hun studie soms al vele jaren werkervaring hebben. Geneeskunde is overal in de wereld een zeer gewaardeerde vak en dit vraagt ook veel uithouding- en doorzettingsvermogens van vak beoefenaars. Dit maakt dat artsen een hogere mate van zelfvertrouwen hebben dat ze overal in de wereld hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen. 

 

In Nederland wordt het proces voor de assessment van de artsen buiten de Europese landen veel te ingewikkeld gemaakt. Het gevolg is dat na de migratie de meeste artsen kiezen voor een andere werk. Anderen zetten wel door maar door keer op keer tegenslagen, falen en opstaan, en werkverlieservaring te hebben gaan ze ook twijfelen in hun eigen vermogens, krachten en toekomst perspectief. Met een beetje steun, begrip en hoop kunnen deze artsen doorgroeien en hun waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij. In dit verband is het belangrijk dat artsen zelf hier bewust worden en zij blijven investeren in hun eigen groei, niet alleen intellectuele groei maar ook emotionele en spirituele groei.

 

Na de assessment proces heb ik gewerkt als basisarts binnen psychiatrie, verslavingszorg en bedrijfsgeneeskunde in Nederland.

 

Tijdens dat periode heb ik vaak gesolliciteerd voor een opleidingsplek maar telkens werd ik niet uitgenodigd voor een gesprek of werd afgewezen want ze hadden betere kandidaten dan mij, net iets beter in taal en net iets meer klik met hun. Lekker pech! Maar dan begon ik op mijn eigen initiatief met de opleiding to integratieve coach / counselor en therapeut. Ik wilde heel graag mensen met psychische klachten nog adequater helpen zodat ze zonder medicijnen uit hun problemen komen door gebruik te maken van innerlijke genezing vermogens.

 

Nu heb ik een eigen coaching en counseling bedrijf en ik heb speciaal begeleiding voor artsen ontwikkeld vooral voor artsen met migratie achtergrond. Er komt binnenkort mijn eerste online training beschikbaar voor (buitenlandse)artsen, expats en hoog opgeleide migranten die in Nederland wonen zodat ze stevig in hun schoenen blijven ondanks omstandigheden op het werk en in hun privéleven.

In deze video heb ik een interview met drs. Carmen Santana over haar reis naar BIG - registratie en werk in Nederland. Ze vertelt ook over haar grote uitdagingen en wat zijn de dingen die artsen kunnen doen om zichzelf te helpen.

#BuitlandseArtsenInNederland #Groei #CoachingForArtse n #Assessmentprocedure #HealTheHealer #NederlandAlsTweedeTaal #MigratieEnWerk #LevenLangLeren

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.