Mijn naam is Drs. Shazia Amer en ik woon in Amsterdam samen met mijn echtgenoot. Ik ben moeder van 3 kinderen. In 2005 kwam ik naar Nederland. Daarvoor heb ik 10 jaar gewerkt als arts in Pakistan. In 2013 behaalde ik opnieuw mijn artsen diploma van Vrij Universiteit te Amsterdam. In Nederland heb ik gewerkt als arts binnen de geestelijk gezondheidszorg, verslavingszorg en bedrijfsgeneeskunde.

Ik hou van leren over de lichamelijke, sociale en geestelijke aspecten van "mens-zijn". Om mijzelf en anderen echt te helpen zocht ik een methode die breder is dan bio-psycho-sociaal model. De visie van de integratieve Psychotherapie volgens nieuwe paradigma waarin een mens gezien wordt als een geheel van zijn/haar lichaam, cognities, emoties, gedrag, sociale rollen en spirituele overtuigingen sprak mij aan en daarom ben ik begonnen met de opleiding tot Europees Gecertificeerde Psychotherapeute (ECP) de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. 

 

Ik ben geboren en getogen in Pakistan. Binnen Pakistan heb ik vaak meeverhuizen met mijn ouders vanwege baan van mijn vader. In 2005 kwam ik naar Nederland in het kader van gezinshereniging. Eenmaal in Amsterdam begon ik weer te re-integreren en mijzelf verder ontwikkelen in verschillende culturen. Hierdoor heb ik veel kunnen leren over mijzelf. Ik wordt elke dag verrassen door het ontdekken en benutten van nieuwe eigenschappen en mogelijkheden in mij.

 

 

Ik verbind met mijn cliënten op gevoelsniveau. Liefde en compassie vormt de basis van begeleiding. Ik blijf benieuwd naar de mens achter de klacht. Voor mij is iedere mens zeer waardevol met eigen unieke achtergrond, cultuur, geloof, overtuigingen, gewoontes, omstandigheden en levensverhaal. 

 

k maak specifieke behandelplan voor iedere cliënt en verhoog hun autonomie, probleemoplossend- en verandervermogen middels  op maat gegeven inzichten, tools en technieken.  

 

Mijn opleidingen:

2020  =>  Cursus: Klassieke Hypnotherapie (ECP), bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAP) Amsterdam

2020 => Cursus: EMDR-i, bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAP) Amsterdam

2019 => Diploma: "Integratieve counselor" bij de NAP Amsterdam

2018 => Diploma, "Integratieve Coach" bij NAP Amsterdam

2017  => Cursus: "Cognitieve Gedragstherapie'’ bij de RINO Amsterdam.

2017  => Cursus: "Transculturele Behandelaspecten" bij de RINO Amsterdam.

2013  => Master Geneeskunde, Vrij Universiteit, Amsterdam.

1995  => M.B.B.S. (Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery) Rawalpindi Medical College, Rawalpindi, Pakistan. 

 

Mijn registraties:

- NOBCO erkend integratieve Coach / Counselor

- KVK nummer: 72230312

- btw-id: NL002451832B18

- BIG registratie, basisarts: 69916899501 

- AGB-Code (zorgverlener): 90107917

- AGB-Code (IQTESA PRAKTIJK ): 90066988

- Zorgsoort: Integrative Coaching, Counseling en Therapie / Overige therapeuten en Complementair en Aanvullende zorg.

 

Links:

https://www.linkedin.com/in/shazia-amer1970/

https://www.youtube.com/channel/UC7VE7ZrsY5jfBYdO8Pq1DWA?view_as=subscriber