Mijn naam is Shazia Amer - Yousaf. Ik ben geboren en getogen in Pakistan. Ik ben twee keer opgeleid tot basisarts. In 1995, heb ik voor het eerst mijn M.B.B.S. diploma van Punjab Universiteit, Pakistan behaald. Daarna heb ik 10 jaar gewerkt in Pakistan als baisarts vooral in gynaecologie en verlooskunde. 

 

In 2005 kwam ik naar Nederland in het kader van gezinshereniging. In 2013 behaalde ik opnieuw mijn artsen diploma van Vrije Universiteit te Amsterdam. In Nederland heb ik gewerkt als basisarts binnen de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en bedrijfsgeneeskunde.

In Nederland begon ik met re-integratie in Nederlandse maatschapij. Ik wilde heel graag zo snel mogelijk financieel onafhankelijk zijn. Maar de weg daarheen viel enorm tegen. Mijn plaats maken in een multiculturele Nederland is een bijzonder proces.

Ik was niet alleen een arts maar ook een vrouw met drie kleine kinderen. Ik was en ik ben tegelijkertijd op verschillende manieren aan het re-integratren in de Nederlandse maatschappij. Hierdoor heb ik veel kunnen leren over mijzelf en over mensen om mij heen. Ik word elke dag verrast door het ontdekken en benutten van nieuwe eigenschappen en mogelijkheden in mij. Ik heb heel veel geleerd van het oplossen van mijn eigen worstelingen. Dit was niet altijd makkelijk geweest. Ik liep tegen mijn persoonlijke beperkingen aan o.a. lichamelijke beperkingen en ik had last van rouw. Ik moest nog veel rouwen. Ik wist niet waarom ik zoveel huil. Ik was zat van allerlei behandelingen en ging zelf leren over mijn emoties en diep liggend verlangen. Dit was niet alleen een helend proces voor mij maar ook een toegevoegde waarde voor mijn clienten.  

Ik begeleid mensen met complexe lichamelijk, geestelijk en social problematiek. Ik verbind met mijn cliënten op gevoelsniveau. Liefde en compassie vormt de basis van mijn begeleiding. Ik blijf benieuwd naar de mens achter de klacht. Voor mij is iedere mens zeer waardevol met eigen unieke achtergrond, cultuur, geloof, overtuigingen, gewoontes, omstandigheden en levensverhaal. Iedere cliënt is uniek en het behandelplan is ook uniek voor iedere persoon met speciale aandacht voor het vergroten van  autonomie en probleemoplossendvermogen. 

Here kan je kijken naar hoe ik je verder kan helpen. 

 

Mijn opleidingen:

2020  =>  Cursus: Klassieke Hypnotherapie (ECP), bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAP) Amsterdam

2020 => Cursus: EMDR-i, bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAP) Amsterdam

2019 => Diploma: "Integratieve counselor" bij de NAP Amsterdam

2018 => Diploma, "Integratieve Coach" bij NAP Amsterdam

2017  => Cursus: "Cognitieve Gedragstherapie'’ bij de RINO Amsterdam.

2017  => Cursus: "Transculturele Behandelaspecten" bij de RINO Amsterdam.

2013  => Master Geneeskunde, Vrij Universiteit, Amsterdam.

1995  => M.B.B.S. (Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery) Rawalpindi Medical College, Rawalpindi, Pakistan. 

 

Mijn registraties:

- NOBCO erkend integratieve Coach 

- NOBCO erkend integratieve Counselor

- KVK nummer: 72230312

- btw-id: NL002451832B18

- BIG registratie, basisarts: 69916899501 

- AGB-Code (zorgverlener): 90107917

- AGB-Code (IQTESA PRAKTIJK ): 90066988

- Zorgsoort: Integrative Coaching, Counseling en Therapie / Overige therapeuten en Complementair en Aanvullende zorg.