Long Live Palestine

If you are like me who gets disturbed by the murder of innocent human beings due to brutality of other human beings, who in their arrogance and grandiosity just can't stop with killings, then this blog is for you. Despite doing brutal killings, still they think that they are the innocent victims. If Palestinian people are not innocent then the people against their right of survival are also not innocent.

Lees meer »

Moederdag 2023

Vandaag is het Moederdag en op Moederdag voel ik mij heel anders. Het is duidelijk dat ik heel veel verdriet in mij ervaar als ik aan mijn moeder en oma (moeder van mijn moeder) denk. Ik mis ze heel veel. Het liefst wil ik hun omarmen en urenlang met ze praten. Bovenop mijn verdriet is een cirkel van grenzeloze liefde die ons allemaal omarmt en mijn verdriet steeds kleiner maakt. Ik wil hierover iets schrijven en het liefst een video maken maar ik ben bang om te gaan huilen. Al twee jaar gebeurt het dat ik begin met een video opname op Moederdag en dan beland in huilbuien. 

Lees meer »

Burn-out bij Migranten in Corona Tijdperk

Sinds maart 2020 heel veel is veranderend in de manier van werken met de komst van de Corona. Zeker in de zorg en het onderwijs sectoren. Mensen moeten van een op andere dag overstappen naar een andere manier van werken. Meeste bedrijven moesten stoppen en mensen moeten dealen met allerlei veranderingen.  In deze periode hebben mensen meer psychische problemen ervaren. Veel mensen die werk als een soort van coping-mechanisme hadden moeten nu thuiszitten met zichzelf en hun (kwetsbare) gezinsleden. Deze situaties kunnen belastend zijn in de afwezigheid van juiste hulp. Er waren ook mensen die niet eens wisten dat hun problemen onder psychische klachten vallen Ze wisten bijvoorbeeld niet dat ontevredenheid,  stress en burn-out kunnen behandeld worden.   

Lees meer »

Buitenlandse artsen in Nederland

Buitenlandse artsen in Nederland hebben een droom en dat is dat ze zo snel mogelijk weer als arts kunnen werken. Zo kunnen zij hun kennis en vaardigheden gebruiken om andere mensen gezonder en gelukkiger te maken. Ze zijn de mensen die na hun studie soms al vele jaren werkervaring hebben. Geneeskunde is overal in de wereld een zeer gewaardeerde vak en dit vraagt ook veel uithouding- en doorzettingsvermogens van vak beoefenaars. Dit maakt dat artsen een hogere mate van zelfvertrouwen hebben dat ze overal in de wereld hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen. 

Lees meer »

"Grip hebben op migratie"

Vandaag in het nieuws hoorde ik weer dat men zich zorgen maakt over migranten die Nederland binnenkomen en dat er een echte dreiging is dat wij straks te weinig woonplaatsen zullen hebben. Aan de ene kant begrijp ik deze zorgen. Aan de andere kant heb ik hart voor mensen die nog steeds iedere dag naar de hemel kijken en bidden of hopen om op een dag te zijn waar het rustig is, waar iedereen van hen houdt en zij van iedereen houden. Een plek waar ze veilig en gelukkig kunnen zijn.    

Lees meer »

Waar ben je nu?

Gisteren belde mijn nichtje, die in mijn ouderlijk dorp woont, mij op via whatsapp. Normaal gesproken hebben wij allebei niet veel tijd om uitgebreid met elkaar te praten en over de koetjes en kalfjes te kletsen. Gisteren hebben wij hier tijd voor genomen. Het was heel aangenaam. Ik bewonder de technologie van nu dat we bijna gratis met elkaar kunnen verbinden terwijl wij fysiek duizenden kilometers ver van elkaar vandaan zijn.  Wij hadden een gezellig praatje. Toen vroeg zij of ik wist dat mijn broertje ons ouderlijk huis in het dorp, wilt verkopen en dat die deal vandaag moest plaatsvinden. Dat bezorgde een soort van schok voor mij en ik wist niet wat ik hierop moest zeggen. Ik was geraakt en ik wist niet hoe dit komt. Ik moest even bijkomen. Wij begonnen toen te praten over onze gezamenlijke herinneringen in het ouderlijke huis. 

Lees meer »

Wat heb ik hier te doen?

Door sociale, politieke en financiële ongelijkheden kiezen steeds meer mensen om te vluchten of te emigreren naar meer welvarende en veilige delen van onze moeder aarde. Ben je een hoog opgeleide volwassen migrant? Wees dan bewust dat jouw leven in eerste instantie je eigen verantwoordelijkheid blijft. In deze situatie is het belangrijk om te "doen'" wat je kan en mag doen. Het kan zijn dat je jarenlang moet wachten op een beslissing van je asielaanvraag en je niet mag werken. Blijf geduldig want migratie is niets anders dan meer leren over jezelf. Belangrijk is om niet datgene te doen wat je niet wil doen. Indien je te veel onrecht hebt meegemaakt neem dan het nodige rust en behandeling zodat je anderen om je heen kan helpen.

Lees meer »

Waarom ben ik hier?

Als een gevoelige persoon kan ik de energie van anderen goed aanvoelen. Dit energie kan positief zijn maar ook negatief zijn. Als immigrant heb ik met enige regelmaat gevoeld dat mensen mij willen zeggen: “Waarom ben je hier?”

Lees meer »

Kijken naar de hemel

Kijken naar de hemel is iets wat ik graag doe. Terwijl ik naar de hemel kijk denk ik vaak over het leven en de dood. Soms probeer ik tijd in te schatten en het lijkt alsof het eeuwig stil is. Vaak heb ik het gevoel alsof mijn oma, mijn moeder, broer en zusjes naar mij kijken vanuit de hemel en het lukt mij om met hun te praten.  

Lees meer »