Huiselijk Geweld onder Pakistanen in Nederland

In recente tijd zijn wij geconfronteerd met toenemende incidenten van huiselijk geweld tegen vrouwen onder Pakistanen in onze praktijken. Het geweld tegen vrouwen is niet iets specifieks onder Pakistanen, maar het komt voor onder verschillende bevolkingsgroepen in Nederland. Het is ook niet iets nieuws onder Pakistanen, maar wat wij zien is dat de frequentie ervan is toegenomen en dat wordt zichtbaar via maatschappelijke instanties als Veilig Thuis, juridische praktijken en psychosociaal instellingen. Vraag is, waar kunnen wij de oorzaken hiervan vinden? Is het dat er nu meer meldingen van het geweld van verschillende instanties komen of liggende redenen in structurele veranderingen die onder deze kleine gemeenschap plaatsvinden? Wat is de impact van het migratieproces bij man en vrouw relaties onder Pakistanen? Deze en vele andere vragen komen aan bod bij deze webinar.

Na de presentatie zal er gelegenheid zijn voor discussie.

Sprekers:

- Dr. Amer Morgahi

- Drs. Shazia Amer

 

Pakistan Review is een webmagazine die over de sociale maatschappelijke situatie van Pakistan gaat en zich op de Pakistanen in Nederland focust. Van Pakistan Review zal Dr Amer Morgahi, culturele antropoloog en vertaler, te woord staan bij deze webinar.

Iqtesa Coaching en Counseling, is een praktijk van therapie en psychologische behandelingen. Van Iqtesa Coaching en Counseling zal Drs. Shazia Amer vanuit haar praktijkervaring over dit onderwerp spreken.

 

Praktische details:

Wanneer: 17 december 2022 om 1500 - 17:00 uur

Waar: Online via zoom

Taal: Nederlands / Urdu

Deelname is gratis

 

Wil je up-to-date blijven?

Abonneer hier voor e-mailupdates over onze nieuwe webinars, trainingen en cursussen.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.