Wat is Integratieve Coaching/ Counseling/ Therapie?

Stel je bent iemand die altijd zijn/haar best doet maar toch is resultaat niet altijd naar jou wens. Je wordt geraakt in een of andere emotie in verschillende situaties bijvoorbeeld op werk of in omgaan met je partner, kinderen en familie. Misschien weet je niet waarom je ineens een gedrag toont die je eigenlijk niet wil, denk aan huilen, schreeuwen, roken, verslavingen, sociaal terugtrekken enzovoort, terwijl je dit op dat moment dit juist niet wil. Je raakt controle over jezelf kwijt en dit is bedreigend voor je, voor jou werk en voor jou relaties. Of heb je al problemen waardoor je vast loopt in je leven. Dit kan een afgesplitst deel van jou persoonlijkheid zijn die op dat moment niet in jou grip is. Persoonlijkheidsdelen kunnen ontstaan als gevolg van psychotrauma. Soms weet je waar dit aan ligt en soms weet je ook niet want dit is een onderdeel van je geleerd gedrag (conditionering).

 

Een Integratieve aanpak staat voor integratie van deze persoonlijkheidsdelen. Voordeel hiervan is dat je kan zijn hoe je wil zijn en kan doen en bereiken wat je wil doen en bereiken in jou leven. Er zijn veel technieken om jou hierbij helpen. Integratie van delen, duurzame heling en verandering vindt plaats in je innerlijk (binnenwereld) en hierdoor wordt het makkelijk voor je om jou praktische problemen (in buitenwereld) op te lossen. 

 

Integratieve behandeling benadrukt integratie van 6 menselijke dimensies namelijk; gedachtes, gevoelens, gedrag, imaginaties, sociale en spirituele dimensies. Daarnaast is ruimte voor heling van binnen uit. Hierbij wordt gewerkt aan concreet stappen te zetten in de buitenwereld doordat mensen werken aan een duurzame verandering en heling van binnenwereld van hun binnenwereld. Delenwerk wordt gedaan waarin verschillende delen van persoonlijkheid geïntegreerd worden in autonome Ik waardoor weerkracht en uithoudingsvermogen van cliënten steeds groter wordt.

 

Een integratieve aanpak is cliënt-based en op maat. De focus van behandeling ligt niet alleen op je probleem maar ook op het opbouwen van jou verborgen potenties. Je bent veel meer dan de situaties waarin je terecht ben gekomen. Dit is een bewustzijnsproces waarin je stap voor stap begeleid wordt met liefde en compassie. Dit aanpak is constructief, genezend en helend. Je krijg sneller grip op je problemen en je ontdekt je verborgen kwaliteiten als mens en als professional.

Behandel methodes:

 

Online Trainingen: Recentelijk zijn wij gestart met online trainingen geven. Voor pilot training kan je je tot en met 28-02-2021 aanmelden via deze link.

 

Coaching: Coachingstrajecten zijn kortdurend.  Gelijk na eerste consult krijg je grip op je probleem. Bij eerste gesprek wordt geëvalueerd  of er wederzijdse een klik is en hoeveel sessies iemand nodig zal hebben. Meeste coachingstrajecten zijn 4 - 6 sessies,

 

Counseling: Soms is er sprake van diep liggend problemen  zoals innerlijke conflict en innerlijke blokkades waardoor mensen ondanks alle verstand toch niet in staat zijn om hun problemen adequaat te oplossen. Hierbij helpt counseling het beste. Deze vraagstukken kunnen 08 - 10 sessies nodig hebben.

 

Therapie: Een diep liggend dissociatie or trauma kan een reden zijn dat men keer op keer en op verschillende levensgebieden steeds meer problemen blijft ervaren. Er kan sprake zijn van bepaalde overtuigingen en gedragspatronen die heel vroeg in leven geleerd zijn. Bij deze problemen kan een langdurig therapie nodig zijn van 10 - 15 sessies.

 

Individueel therapie: Therapie is cliënt-based. Cliënt wordt van binnen geïnspireerd om snel een verandering te brengen. Elke cliënt is bijzonder en elke behandeltraject is ook bijzonder. 

 

Online therapie: Sessies worden per Skype, Zoom of MDObeeldbellen geregeld. Ervaring heeft geleerd dat dit even effectieve manier is als face-to-face. Je krijgt hulp die je nodig heeft en jou innerlijk wordt rustig. Hierdoor jou innerlijke genezend vermogen wordt geactiveerd. 

 

Systeem therapie:Steeds meer mensen komen voor systeemtherapie. Meestal heeft een of beide partners een individueel therapie gevolgd en als volgende stap hun partners ook meenemen om hun geleerde in praktijk toe te passen. Therapie is gebaseerd op kern waarde van liefde en compassie.  Doel van therapie is dat de mensen op gezond en volwassen manier met elkaar verbinden waarbij er ruimte ontstaat en blijft om te kunnen zijn zoals zij zijn.

 

Trauma behandeling: Het overkomt bijna iedereen weleens in het leven dat een situatie niet gaat zoals het verwacht wordt. De heftigheid van situatie kan heel erg variëren en ook de reacties van verschillende mensen. Om met een lastige situatie om te gaan probeert onze brein veel te compenseren. In deze situaties kan er sprake zijn van psychische trauma. Persoonlijkheid kan alsof in delen verdelen. Een trauma deel is meestal heel pijnlijk. Iedereen dealt hier anders mee bijvoorbeeld een persoon kan doen alsof dat deel niet meer bestaat. Soms vergeten zij echt wat er gebeurd is. Dit is ook bescherming mechanisme om verder te kunnen leven. Soms kunnen mensen zich verstoppen in afleidingen o.a. werk of verslavingen om echte pijn van gevoelens niet te hoeven voelen. 

Er worden verschillende integratieve technieken gebruikt o.a. humagination, het activeren van innerlijke genezingsvermogen, EMDR(i) en hypnotherapie. Welke techniek waar nodig is wordt tijdens een sessie bepaald. Het gaat over wat een cliënt kan gebruiken om grip te hebben op eigen problemen zodat die zich kan verbeteren, groeien helen en genezen.

Met behandeling kom je snel en makkelijk uit je problemen. De kwaliteit van je leven, werkvermogen en relaties verbetert en je geniet van en leven die je graag wil.

Klachtgericht, oplossingsgericht en groeigericht behandelen

Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op via 06 44321873 of stuur een e-mail naar info@shaziaamer.nl